Behandeling

Cranio sacraal behandeling

Ik zal voor de behandeling een intakeformulier mailen, zodat ik voor de behandeling alvast de informatie kan doornemen en mij goed kan voorbereiden.

Voordat ik start met de behandeling, zal ik de antwoorden op het intakeformulier met je doornemen en op bepaalde punten zal ik doorvragen om een duidelijk beeld te krijgen. Daarna zal ik het paard eerst observeren in stand en daarna palperen. Vervolgens ga ik je paard observeren in beweging. Hierna zal ik bepalen welke handgrepen ik zal gebruiken om het beste resultaat te krijgen. Als het nodig is zal ik ook tijdens de behandeling andere technieken  zoals o.a. guasha toepassen.

Tijdens de behandeling zal het paard bepaalde reacties laten zien zoals o.a. geeuwen, likken, zuchten, kauwen, lippen trillen enz.  Dit zijn allemaal ontladingen van bepaalde spanningen in het lijf. 

Na de behandeling observeer ik je paard nog een keer in stand en beweging.  Zo nodig, geef ik ook een voedingsadvies of advies over bepaalde supplementen die je paard extra ondersteuning kunnen geven. 

Na de behandeling is het belangrijk om 15 minuten met je paard aan de hand te stappen. Het paard mag na de behandeling 4 dagen niet gereden worden. Wel mag je paard in de stapmolen of aan de longeerlijn, maar dan wel zonder hulpmiddelen (bijzetteugels enz.). Dit is omdat het proces wat door de behandeling in gang is gezet, na de behandeling nog doorwerkt. Om het beste resultaat te bereiken, is het belangrijk om het lichaam de eerste dagen de rust te geven die het nodig heeft. 

Ik zal ongeveer een week na de behandeling via app informeren hoe het met je paard gaat.

Afspraak maken
Tijdens de Cranio sacraal behandeling zal ik zachte manuele handtechnieken toepassen.