Behandeling

Cranio sacraal behandeling

Ik zal voor de Cranio sacraal therapie behandeling een intakeformulier mailen of telefonisch doornemen, zodat ik voor de behandeling alvast de informatie kan doornemen en mij goed kan voorbereiden.

Voordat ik start met de Cranio sacraal therapie behandeling, zal ik de antwoorden op het intakeformulier met je doornemen en op bepaalde punten zal ik doorvragen om een duidelijk beeld te krijgen. Daarna zal ik het paard eerst observeren in stand en daarna palperen. Vervolgens ga ik je paard observeren in beweging. Hierna zal ik bepalen welke handgrepen ik zal gebruiken om het beste resultaat te behalen. Als het nodig is zal ik tijdens de behandeling andere technieken zoals o.a. Guasha,, Tok sen en massage toepassen.

Tijdens de Cranio sacraal behandeling zal het paard bepaalde reacties laten zien zoals o.a. geeuwen, likken, zuchten, kauwen, lippen trillen enz.  Dit is een goed teken, dat wil zeggen dat het paard spanningen loslaat.

Na de Cranio sacraal behandeling observeer ik je paard nog een keer in stand en beweging.  Zo nodig, geef ik ook een voedingsadvies of advies over bepaalde supplementen die je paard extra ondersteuning kunnen geven. 

Na de Cranio sacraal behandeling is het belangrijk om 15 minuten met je paard aan de hand te stappen. Het paard mag na de behandeling 4 dagen niet gereden worden. Wel mag je paard in de stapmolen of aan de longeerlijn, maar dan wel zonder hulpmiddelen (bijzetteugels enz.). Dit is omdat het proces wat door de Cranio sacraal behandeling in gang is gezet, na de behandeling nog doorwerkt. Om het beste resultaat te bereiken, is het belangrijk om het lichaam de eerste dagen de rust te geven die het nodig heeft. 

Ongeveer een week na de Cranio sacraal behandeling zal ik via app informeren hoe het is gegaan met jouw paard.

Cranio sacraal therapie behandeling paard

Afspraak maken