Meer info

Cranio Sacraal therapie 

Is een uitverdiept gedeelte uit de osteopathie. Ik werk met met speciale handtechnieken, door zachte aanrakingen. Zo kan ik  spanningsvelden in het lichaam opsporen. Op plekken waar deze spanningen/blokkades zitten, wordt de doorstroming  van het Cranio Sacrale ritme gestagneerd. Door gebruik te maken van zachte technieken krijgt het lichaam de kans deze spanningen los te laten. Je ziet vaak dat het paard gaat geeuwen, zuchten of likken (teken van ontspanning). Daardoor ontstaat er een diepe ontspanning en wordt de hersenactiviteit beperkt, waardoor er in het lichaam enorm veel energie vrij komt en het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken. Er ontstaat meer ruimte voor een betere doorstroming en de natuurlijke balans wordt hersteld.

Info cranio sacrale ritme

 

APS therapie

APS therapie is een revolutionaire behandelmethode die het lichaam aanspoort tot herstel. Dit wordt behaald door een lichte prikkeling aan te bieden aan het lichaam. De prikkeling is een nabootsing van het lichaamseigen Actie Potentiaal. De Actie Potentiaal is een commandosignaal in ons lichaamwelke nodig is om het lichaam in conditie te houden. Alle belangrijke processen in ons lichaam worden gestuurd door dit signaal.

Meer info APS therapie paarden

 

Meer info APS therapie mensen

 

Beide behandelingen kunnen ook preventief ingezet worden, zodat eventuele blokkades die aanwezig zijn (maar niet zichtbaar of voelbaar) en die nog geen klachten hebben veroorzaakt, daar ook niet de kans voor krijgen.

Hoe lang duurt een behandeling

De eerste behandeling neem ik intakeformulier goed met je door en zal bij  sommige punten doorvragen, om een goed beeld te krijgen. Daarom duurt de eerste  Cranio sacraal behandeling 1,5 tot 2 uur. En de eerste APS behandeling rond de 1,5 uur.

Meer info over behandeling

 

Waarom heet mijn praktijk “paard en mens”

Mijn website heet Praktijk Paard en Mens, omdat ik het belangrijk vind, dat er tijdens de behandeling ook aandacht wordt besteed aan de mens. In sommige situaties kunnen klachten ook een wisselwerking zijn tussen paard en mens. Als bijvoorbeeld de ruiter een probleem in zijn/haar rug heeft en daardoor vast zit, kan dit tijdens het rijden invloed hebben op het paard. Of als je zelf spanningen ervaart, kan het zijn dat het paard daardoor ook spanning opbouwt.

Als therapeut heb ik geheimhoudingsplicht. Foto’s en filmpjes van behandelingen die op website of sociaal media staan, zijn geplaatst na toestemming van de eigenaar van het paard! 

Diploma uitreiking APS therapie 2011.