Meer info

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN APS THERAPIE

Zoals de wetenschap al heeft bewezen moet energie goed kunnen doorstromen in het lichaam om gezond te blijven. Als de energie niet kan stromen, ontstaan er blokkades. Als deze blokkades niet tijdig worden opgeheven kunnen er (ernstige) klachten ontstaan. Het lichaam moet vrij zijn van blokkades om goed te kunnen functioneren. Daardoor heb ik gekozen voor een opleiding in de volgende therapieën.

CRANIO SACRAAL THERAPIE

Is een uitverdiept gedeelte uit de osteopathie. Ik werk met met speciale handtechnieken, door zachte aanrakingen. Zo kan ik  spanningsvelden in het lichaam opsporen. Op plekken waar deze spanningen/blokkades zitten, wordt de doorstroming  van het Cranio Sacrale ritme gestagneerd. Door gebruik te maken van zachte technieken krijgt het lichaam de kans deze spanningen los te laten. Je ziet vaak dat het paard gaat geeuwen, zuchten of likken (teken van ontspanning). Daardoor ontstaat er een diepe ontspanning en wordt de hersenactiviteit beperkt, waardoor er in het lichaam enorm veel energie vrij komt en het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken. Er ontstaat meer ruimte voor een betere doorstroming en de natuurlijke balans wordt hersteld. 

APS THERAPIE

APS therapie is een revolutionaire behandelmethode die het lichaam aanspoort tot herstel. Dit wordt behaald door een lichte prikkeling aan te bieden aan het lichaam. De prikkeling is een nabootsing van het lichaamseigen Actie Potentiaal. De Actie Potentiaal is een commandosignaal in ons lichaam welke nodig is om het lichaam in conditie te houden. Alle belangrijke processen in ons lichaam worden gestuurd door dit signaal. 

Beide behandelingen kunnen ook preventief ingezet worden, zodat eventuele blokkades die aanwezig zijn (maar niet zichtbaar of voelbaar) en die nog geen klachten hebben veroorzaakt, daar ook niet de kans voor krijgen. 

WAT KAN IK VERWACHTEN TIJDENS EEN BEHANDELING

Mijn behandeling bestaat uit een vragenlijst een z.g. anamnese formulier die je per email ontvangt voor de behandeling, zodat ik mij van te voren al kan verdiepen in de klacht van je paard. Voor de behandeling vraag ik je om met je paard  aan de hand te stappen, zodat ik ook de beweging goed kan observeren. Ook maak ik soms voor de behandeling en na de behandeling foto’s en filmpje, zodat we kunnen terug kijken wat de behandeling voor jouw paard heeft betekend (beweging, ontspanning, symmetrie en houding). Je zal zelf in de weken na de behandeling ondervinden wat de behandeling heeft gedaan voor je paard. Ik bel altijd 1 a 2 weken na de behandeling even op om te vragen hoe het met je pony of paard gaat.

Ik doe tevens tijdens de Cranio Sacraal therapie behandeling,  zo nodig 1 of meerdere massage technieken inzetten. Ook geef ik adviezen over homeopathie (Reckeweg) en voedingssupplementen. Dit hoort allemaal bij de behandeling en kost niets extra’s. Daarom moet je rekening houden dat de eerste behandeling tussen de 1.5 en 2 uur in beslag neemt. 

WAAROM HEET MIJN WEBSITE PRAKTIJK PAARD EN MENS

Mijn website heet Praktijk Paard en Mens, omdat ik het belangrijk vind, dat er tijdens de behandeling ook aandacht word besteed aan de mens. Aangezien klachten ook een wisselwerking kunnen hebben. Je kan een klacht bij een paard oplossen, maar als de klacht van de eigenaar/verzorger (ruiter) afkomt, dan zal het probleem zeer waarschijnlijk weer terug kunnen komen. Ik zal mijn bevindingen hierover tijdens de behandeling met je bespreken.

Heb je na het lezen van deze website nog vragen of wil je een afspraak maken, dan kan dit telefonisch of via het contactformulier. Ik zal z.s.m. contact met je opnemen. Als ik bezig ben met behandelen, dan neem ik geen telefoon op.

Ik behandel niet alleen particulieren paarden, maar ook  paarden op professionele stallen. Als therapeut heb ik geheimhoudingsplicht. Foto’s en filmpjes van behandelingen die op website staan, zijn geplaatst na toestemming van de eigenaar van het paard! 

Mijn werkgebied is 50 kilometer rondom Tiel. Als er meerder paarden op 1 stal moeten worden behandeld, wil ik in overleg verder rijden. 

Diploma uitreiking APS therapie 2011.