Over mij

Mijn naam is Daniella en paarden zijn al meer dan 40 jaar mijn passie . In 2010 heb ik besloten om mijn hart te gaan volgen en ben gestart met de opleiding APS therapeut .  Zelf had ik hele goede ervaringen met het APS apparaat.  Zo goed zelfs, dat internisten verbaasd waren naar de verbetering van mijn waardes. APS Therapie is een revolutionaire therapie die met behulp van het APS apparaat het lichaam stimuleert bij herstel, regeneratie en energie bevordering. Het APS apparaat geeft een microstroom signaal af aan het lichaam om de lichaamseigen actiepotentiaal op te wekken en lichaamsenergie vrij te maken. Ik behandel niet alleen paarden, maar ook mensen en honden met APS therapie.

Toen ik van een vriendin hoorde dat haar paard door Cranio sacraal therapie weer helemaal klachtenvrij was, werd ik wel heel nieuwsgierig naar deze therapie. Ze had haar paard door verschillende dierenartsen laten onderzoeken, maar ze konden niets vinden. Op advies van de dierenarts, heeft ze haar paard door een fysiotherapeut en osteopaat laten behandelen. Ze zag wel verbetering, maar toch was haar paard nog steeds niet zoals voorheen. Op aanraden van een andere vriendin, heeft ze haar paard door een Cranio sacraal therapeut laten behandelen. Ze was hier in eerste instantie heel sceptisch over.  Na drie behandelingen liep haar paard weer helemaal los door het lijf en was weer een vrolijk paard zoals voorheen en helemaal klachtenvrij!

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik ben mij gaan verdiepen in Cranio sacraal therapie.  Nadat ik met veel mensen had gesproken en ook nog heel veel ervaringen over Cranio sacraal therapie voor paarden had gelezen wist ik het zeker dat ik deze opleiding wilde gaan doen. Inmiddels ben ik niet alleen APS therapeut, Cranio sacraal therapeut maar ook ECT (Equine Cranio Touch) therapeut.  Equine Cranio touch therapeut houdt in dat ik afgestudeerd ben voor Guasha therapeut, verdieping Cranio sacraal therapie, voeding en supplementen  advies kan geven en de juiste etherische oliën kan adviseren.

Ik ben voor mijn praktijkexamen geslaagd met de hoogst haalbare waardering “zeer goed”, waar ik heel trots op ben. Hieronder ziet u mijn andere opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd. Naast de opleidingen en cursussen blijf ik mij elke dag verdiepen via webinars, masterclasses, internet, boeken enz.  Daarnaast zal ik natuurlijk bijscholingen blijven volgen.

Mijn opleidingen/ cursussen:

 • APS therapeut (1 jarige HBO opleiding)
 • Cranio Sacraal therapeut (1 jarige HBO opleiding)
 • ECT Equine Cranio touch therapeut (1 jarige HBO opleiding)
 • Guasha / ECT steen techniek (1 jarige HBO opleiding)
 • Voeding, kruiden, supplementen en aromatherapie
 • Triggerpoints paarden (Niel Ascher)
 • Homeopathie voor dieren (1jarige MBO opleiding)
 • Bewegingsleer (Drs. F. Doesburg)
 • Cursus paardeniriscopie (Annette Timmer)
 • TRT Method (Tristan Tucker)
 • Tok Sen massage
 • Biotensor cursus
 • Bach bloesems
 • The Horse Inside Out deel 1
 • The Horse Inside Out deel 2
 • The Horse Inside Out deel 3
 • Body Basics

Webinars en Masterclass:

 • Paardenoog (Annette Timmers)
 • Symposium UU (interne ziekten)
 • Knie (Zefanja Vermeulen)
 • Tandheelkunde (Universiteit Utrecht)
 • ECVM (Zefanja Vermeulen)
 • Horse story (kijkje in het paard Zefanja Vermeulen)
 • Veerkracht van fascies (Karin Leibbrandt)
 • Hoefbalans in functie van lichamelijke balans
 • Masterclass (4 webinars) Paardenvoeding onder de loep
 • Bodies never lie (Zefanja Vermeulen)
 • Fascia, een fascinerend en belangrijk weefsel (Alexandra Van der Hout)
 • 4 mindset technieken voor een positiever en effectievere training
 • Help je paard in balans met een lichte functionele zit (Tessa Roos)
 • Omgaan met trauma en gedragsproblemen van paarden (Zoe van Mourik)
 • Thoracale ophangsysteem (Thirza Hendriks)
 • Paarden beoordelen, hoe doe je dat? (Kelly Van de Ven)
 • Lymfesysteem (Claire Schroijen)
 • Biomechanisch gezond naar (zelf)gedragendheid trainen (Karin Leibrandt)
 • Paardentraining ontmaskerd – De leerkwadranten (Janneke Koekhoven)
 • De two happy athletes mindset (Miriam Vree-Van Straten)
 • Elleboogproblemen, hoe komt dat? (Zefanja Vermeulen)
 • KPU een onbekende welvaartsaandoening (Jantine Steehouder)
 • Cranial nerves (Caroline Montelie)
 • Bodies never lie (Zefanja Vermeulen)
 • Hoefverzorging (Anne Schouten)
 • Huisvesting & Passieve Physio (Femke Dölle)
 • 3 daagse webinar “Fascia de verbindende factor”
 • Bitfitting (Nina Lundgren)
 • Body connections (Zefanja Vermeulen)
 • Passief sta-apparaat (Zefanja Vermeulen)
 • Schouder en elleboog (Zefanja Vermeulen)
 • Knie en kogelgewricht (Zefanja Vermeulen)
 • Ademhaling van het paard (Zefanja Vermeulen en Thirza Hendriks)
 • Neurologische problemen (Raquel Butler)
 • Functionele anatomie en biomechanica (Zefanja Vermeulen en Thirza Hendriks)
 • Kwetsbare gebieden (Zefanja Vermeulen)
 • Andere gebieden (Zefanja Vermeulen)
 • Body en bones (Zefanja Vermeulen)