Zadel check

De volgende workshop start medio april. Aanmelden kan via het contact formulier. Wij nemen contact met je op, zodra de datums bekend zijn.

Workshop “Zadel check”.

equi5

Het is ontzettend belangrijk, dat je paard een goedpassend zadel op zijn/haar rug heeft liggen. Hierdoor kunnen blessures o.a. rugblessures, kreupelheden en atrofie (wegvallen van spieren), veroorzaakt door een slecht passend zadel voorkomen worden. In deze workshop krijg je eerst een stuk theorie en daarna leer je in de praktijk te beoordelen hoe het zadel op het paard ligt.

Eigenlijk zou iedere paardenbezitter hier kennis van moeten hebben, daardoor zouden veel problemen te voorkomen zijn. Tijdens deze workshop, bekijk jij samen met  een gediplomeerd saddle fitter jouw zadel na op zadelgebreken en leer jij hoe je kunt beoordelen of het zadel goed op jouw paard ligt.

In de workshop zal o.a. de volgende punten behandeld worden:

-Anatomie
-Gedrag
-Rijtechnische problemen
-Invloed van de ruiter op het zadel
-Hoe het zadel is opgebouwd
-Zadelgebreken
-Veiligheidscheck
-Zadelpassen

Het is de bedoeling dat je na deze workshop je bewuster bent van het belang van een goed passend zadel. En dat je een verkeerde liggingen en zadelgebreken kunt herkennen en weet wanneer je professionele hulp moet inroepen.

Ook zal er aandacht worden besteed aan singels, pads en bontjes. En natuurlijk krijg je op al jouw vragen antwoordt.

U ontvangt na afloop een certificaat van deelname.

De workshop is van 11.00 – 17.00 uur. Rond 13.00 uur serveren wij een uitgebreide lunch, waarin de gelegenheid is om te brainstormen met anderen over onze gezamelijke passie.

In deze workshop is inbegrepen:

-Uitgebreidde lunch.
-Papier en schrijfmateriaal.
-Naslag werk over wat er behandeld is.
-Een leuk cadeautje, wat altijd van pas komt.
-Kortingsbonnen
-Certificaat van deelname.