Behandeling

Cranio sacraal behandeling

Voor de Cranio sacraal therapie behandeling neem ik telefonisch of via app contact met je op. Ik loop dan alvast een gedeelte van het intakeformulier met je door, zo kan ik mij  goed voorbereiden op de behandeling. 

Voordat ik start met de Cranio sacraal therapie behandeling, zal ik de vragen die op het intakeformulier staan met je doornemen.  Bij bepaalde punten zal ik doorvragen om een duidelijk beeld te krijgen. Daarna zal ik het paard eerst observeren in stand en palperen. Vervolgens ga ik je paard observeren in beweging. Hierna zal ik bepalen welke handgrepen en andere technieken ik zal gebruiken om het beste resultaat te behalen. Als het nodig is zal ik tijdens de behandeling andere technieken zoals o.a. Guasha,, Tok sen en massage toepassen.

Tijdens de Cranio sacraal behandeling zal het paard bepaalde reacties laten zien zoals o.a. geeuwen, likken, zuchten, kauwen, lippen trillen enz.  Dit is een goed teken, dat wil zeggen dat het paard spanningen loslaat.

Na de Cranio sacraal behandeling observeer ik je paard nog een keer in stand en beweging.  Zo nodig, geef ik ook voedingsadvies of advies over bepaalde supplementen die je paard extra ondersteuning kunnen geven. 

Na de Cranio sacraal behandeling is het belangrijk om 15 minuten met je paard aan de hand te stappen. Het paard mag na de behandeling 4 dagen niet gereden worden. Wel mag je paard in de stapmolen of aan de longeerlijn, maar dan wel zonder hulpmiddelen (bijzetteugels enz.). Dit is omdat het proces wat door de Cranio sacraal behandeling in gang is gezet, na de behandeling nog doorwerkt. Het lichaam moet de behandeling in rust kunnen verwerken om het beste resultaat te bereiken.

Ik maak meestal niet gelijk een vervolg afspraak, maar kijk eerst even aan hoe het paard de behandeling heeft ervaren. Paarden reageren verschillend op een Cranio sacraal behandeling.  Na een week neem ik contact met je op via app om te vragen hoe het is gegaan. Na het contact kan ik goed inschatten wanneer we een eventuele vervolgbehandeling kunnen in te plannen. Het kan namelijk ook zijn dat één behandeling voldoende is.  

Cranio sacraal therapie behandeling paard

Afspraak maken