Cranio voor honden

WAAROM BIED IK OOK CRANIO SACRAAL VOOR HOJNDEN AAN

Doordat er steeds meer aan mij wordt gevraagd of ik ook honden behandel ben ik mij gaan verdiepen in Cranio sacraal therapie voor honden. En het blijkt dat het precies hetzelfde werkt als bij paarden. Na nu diversen honden te hebben behandeld met zeer goede resultaten, bied ik nu ook Cranio sacraal therapie voor honden aan. Ik heb nu vooral gewerkt met honden met een emotionele trauma. Ook heb ik een aantal honden behandeld met een gedragsstoornis, die dit voorheen nooit hebben gehad. Vaak was het dat deze honden door bepaalde veranderingen in het leven veel spanning hadden opgebouwd. Ik behandel getraumatiseerde honden, hierbij kan je denken aan honden die uit het buitenland komen of honden uit de broodfokkerij. Maar ook honden die zich niet lekker voelen, maar dat er na onderzoek bij de dierenarts niets is geconstateerd.

HOE KAN EEN HOND SPANNINGEN OPBOUWEN

Een hond is een roedel dier en de hond ziet het gezin waar hij onderdeel van is, als zijn roedel. Mocht er om één of andere reden een verandering komen in het gezin, door bijvoorbeeld verlies soortgenoot, een scheiding, spanningen in gezin situatie, kind wat uit huis gaat enz., dan is het vrijwel altijd zo dat de hond daar emotionele hinder van ondervindt. Een hond laat dat niet altijd aan de buitenkant zien. Het instinct is dat de hond zijn zwakheid niet kan tonen, want in de natuur is de hond dat de zwakste schakel  in de roedel. De zwakkere zijn vaak letterlijk “de gebeten hond” in de roedel. Maar ook vaak is het wel duidelijk zichtbaar dat de hond eronder lijdt.

WAT KAN CRANIO SACRAAL THERAPIE VOOR JOUW HOND BETEKENEN

Door speciale technieken wordt het lichaam gestimuleerd om spanning los te laten. Het lichaam komt hierdoor in een diepe ontspanning en wordt het zelfgenezende vermogen aangesproken. Hierdoor zal de hond als ware gereset worden. Je zal duidelijk zien dat de hond weer enthousiaster wordt, speelser, meer vertrouwen enz.