Massage paard

Massage is niet alleen een weldaad voor het menselijk lichaam, maar zeker ook voor uw paard!

massage paardMassage heeft een gunstige invloed op onder meer het autonoom zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het verhoogt de hoeveelheid endorfine en oxytocine in het lichaam. Ze verminderen stress en nog beter: stimuleren het geluksgevoel.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatige massages het aantal bloedcellen in uw lichaam toeneemt. En dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt u weerstand.

Lichaam en geest
Na een massage zult u merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hierdoor heeft u er ook lang na de massage nog profijt van.

Geestelijk gebeurt er ook wat met uw paard. Uw paard krijgt nieuwe energie, meer werklust, kortom uw paard voelt zich weer beter in zijn vel. En kan daardoor beter presteren.

Pijn of klacht
Een massage heeft ook een helende werking als het wordt ingezet ter behandeling van een klacht. Al met al kunt u zeggen dat een goede massage een effectieve, natuurkundige therapie is die zowel preventief, ter ontspanning als klachtgericht kan worden toegepast.

Kortom, een massage:

-Vermindert stress

-Stimuleert het geluksgevoel

-Verhoogt je weerstand

-Vermindert lichamelijke klachten

-Verbetert de balans tussen lichaam en geest

-Geeft energie!